Haptonomie is een therapie waarmee je op een natuurlijke manier beter naar jezelf gaat luisteren.
Door gesprekken en letterlijk voelen, begin je steeds beter te begrijpen wat je lichaam en gevoelens je willen vertellen. Daarmee krijg je meer gevoel voor jezelf, de manier waarop je in het leven staat en je manier van doen. Je ontwikkelt meer inzicht en je leert beter je weg te vinden in het leven, in werk, sport, relaties en emoties. Als je je gevoelens beter begrijpt en een helderder bewustzijn van je zelf hebt, is het makkelijker om contact te maken met andere mensen, zonder je eigenheid te verliezen.

De invloeden en eisen van de moderne tijd maken het soms lastig om goede keuzes te maken. Je weet niet wat je moet doen, of je gevoel wel echt is en welke beslissingen je het beste kan nemen. Dit kan zoveel onderhuidse spanning geven dat er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld: burn out, hyperventilatie, hoofdpijn, nekpijn, gepieker en een laag energie peil.
Door het erkennen van je gevoel en je emoties, geef je lichaam en geest de kans om weer op een natuurlijke manier te integreren en samen te werken. Leren door voelen en ervaren gaat veel sneller dan leren door te lezen en/of alleen maar praten.
Door gevoelens toe te laten leer je onderscheid maken tussen wat voor jou echt is en wat niet.
Haptonomie combineert denken met voelen oftewel inzicht met ervaren. Het kan helpen om je eigen keuzes te bepalen, je grenzen te stellen en je talenten en mogelijkheden beter te benutten.
Kosten per behandeling: €79,00 *
* prijzen incl. 21% BTW